De veelzijdigheid van essentiële olie

Essentiële olie is erg veelzijdig. Van aromatherapie tot verfrisser voor in je wasdroger: je kunt etherische olie voor verrassende doeleinden gebruiken. Met één klein flesje kun je al heel veel doen. Dat is nog eens duurzaam! Het fijne is daarbij dat je weet wat je hebt: pure plantenolie en geen synthetisch product met een ellenlange ingrediëntenlijst. Een ander voordeel is dat essentiële olie je humeur een oppepper kan geven. Welke essentiële olie past bij jou en waar kun je ‘m allemaal voor gebruiken? Ontdek het hier.

Experimenteren met aromatherapie: welke essentiële olie past bij jou?

Welke geur bij jou past is een kwestie van uitproberen. Daarin spelen je persoonlijkheid en je stemming mee. Kort gezegd: welke geur vind je lekker en welke prikkel heb je op een bepaald moment nodig? Als je je graag wilt concentreren terwijl je je net wat futloos voelt, kan een opwekkende essentiële olie helpen. Kies dan bijvoorbeeld voor Forever™ Essential Oils Lemon of Forever™ Essential Oils Pepermunt. Wil je juist ontspannen, dan kun je denken aan Forever™ Essential Oils Lavender.

Blend van essentiële oliën

Ben je een echte geurliefhebber en hou je van complexere geuren? Dan past een blend van essentiële oliën misschien bij jou. Neem bijvoorbeeld Forever™ Essential Oils Defense! Dat is een mix van zeven aromatische oliën van hoge kwaliteit, gewonnen uit 6 verschillende landen ter wereld. Kruidnagel- en kaneelschorsolie uit Madagaskar, sinaasappelolie uit de Verenigde Staten, olibanum uit Somalië, rozemarijn uit Hongarije, eucalyptus citriodora olie uit Australië en jeneverbes uit Nepal zorgen samen voor een volle, krachtige geur.

Aromatherapie met een diffuser

Voor aromatherapie kun je een diffuser of aromabrander gebruiken om de olie door de ruimte te verspreiden. Een diffuser zorgt met snelle trillingen dat de essentiële olie als nevel door de lucht verspreid wordt. Daarbij blijven alle moleculen van de olie intact, zodat de werking optimaal is. Zet bijvoorbeeld een diffuser in je slaapkamer met essentiële olie van lavendel om lekker te slapen!

Het verschil tussen essentiële olie en synthetische parfums

Een groot voordeel van essentiële olie is dat het je stemming licht kan verbeteren. Daarnaast weet je dat een flesje essentiële olie enkel en alleen plantenolie bevat. Dat is nog eens wat anders dan de synthetische bestanddelen die je in vele producten tegenkomt. Je kunt essentiële olie op een heleboel manieren gebruiken: van geur voor je (parfumvrije) wasverzachter tot natuurlijk anti-muggenmiddel.

Hiervoor kun je Forever™ Essential Oils ook gebruiken

Essentiële olie kun je op allerlei manieren gebruiken in huis. Heb je hier al eens aan gedacht?

  • Doe een paar druppeltjes Forever™ Essential Oils in een verstuiver met water om je eigen roomspray te maken.
  • Druppel wat Forever™ Essential Oils op een zakdoek in je wasdroger, zodat je wasgoed heerlijk geurend uit de droger komt.
  • Voeg Forever™ Essential Oils aan je allesreiniger toe voor een frisse, natuurlijke geur.
  • Zet een diffuser of aromabrander met Forever™ Essential Oils Lemon in je slaapkamer om muggen te verjagen.
  • Doe een paar druppels Forever™ Essential Oils op een stukje katoen en leg dit in je kast of op een andere plaats.
  • Zet een diffuser met Forever™ Essential Oils Lavender op je slaapkamer om jezelf voor te bereiden op het slapengaan.
Geplaatst in Geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *